Een uit nood geboren plan blijkt een groot succes!

Een uit nood geboren plan blijkt een groot succes!

Als je denkt aan een leuke plek voor een kookworkshop in Leeuwarden, denk je al snel aan de Kleyne Sint Jacob. Een kookatelier in het historische hart van Leeuwarden met een enorme keuken. Kookcursussen, kookworkshops of kooklessen. Er is ontzettend veel mogelijk. Helaas zijn dit allemaal dingen die momenteel tijdens het coronavirus niet mogelijk zijn. Is de Kleyne Sint Jacob wel geopend dan? Jazeker! Eigenaresse Marijke van Essen praat ons bij.

‘Op dit moment zijn we voor kooklessen, workshops en cursussen helaas gesloten’, zo vertelt Van Essen. ‘Toch hebben we iets bedacht om aan het werk te blijven. Samen met mijn dochter ben ik kookpakketten gaan samenstellen. Zo kun je op dinsdag een ‘Breek de Week’ pakket ophalen, op vrijdag een driegangenmenupakket en op zaterdag is de borrelbox af te halen.’

‘Dit zijn pakketten waarin alles zit wat je nodig hebt om de maaltijd te bereiden. Het is dus niet een pak saus die je moet opwarmen, maar je ontvangt echt alle ingrediënten die je nodig hebt. Voor de geoefende koker hebben we het driegangendinerpakket op vrijdag. Op dinsdag kun je een pakket ophalen voor een eenvoudige maaltijd. Dit is een maaltijd wat iets minder werk is, maar wat kwalitatief gezien uiteraard wel erg goed is.’

De eigenaresse gooit nooit iets weg qua producten. ‘De ingrediënten die we op dinsdag en vrijdag van de kookpakketten overhouden, verwerken we in de borrelgerechtjes van de Borrelbox. Zo hergebruiken we alles. We zijn nu aan het kijken of we ook een barbecuepakket kunnen aanbieden. Daarin werken we dan samen met de slager en de visboer. Zo ondersteunen we hen ook.’

De pakketten zijn te bestellen per mail of telefonisch. ‘We zijn er momenteel wel ontzettend druk mee. Er komt een hoop bij kijken. Zo hadden we voor vrijdag bijvoorbeeld vijftig bestellingen. Dat is erg veel. Daar moet het ook wel bij ophouden hoor. Soms zijn we bijna in paniek hoe we dat voor elkaar moeten krijgen. We zijn nu zes weken bezig. Elke week hebben we een ander menu en proberen we ons te verbeteren. Het is een uit nood geboren plan, maar we beleven er veel plezier aan.’

Gerelateerde artikelen

Eén reactie

  1. Greet
    4 jaar geleden

    Leuk zeg! Veel succes!

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *