Een nieuwe tip van Jelle voor een goede whisky

Een nieuwe tip van Jelle voor een goede whisky

Als je op zoek bent naar een whisky is het altijd lastig kiezen, want er is ontzettend veel keuze. Wij, van Drankenspeciaalzaak Jelle, adviseren je graag en zullen er altijd voor zorgen dat je met een lekkere fles naar huis gaat! Hieronder lichten we een aantal unieke exemplaren voor je uit.


De Briagha Norah is een whisky met een behoorlijk gehalte aan single malt. De fles is gebotteld op 43%, wat net even wat meer body geeft.


Er zitten geen geturfde whisky’s in de blend, waardoor ze een mooie en fruitige smaak krijgt. Het is een drank zonder poespas, een simpele fles met een simpel etiket, en je betaalt dus voor de inhoud. De mensen die de fles proeven, schatten de prijs altijd een stuk hoger in dan wat je er voor betaalt. Briagha Norah is Keltisch voor ‘mooie Norah’, verwijzend naar mijn dochter. Het drankje is vriendelijk geprijsd, maar erg hoog in kwaliteit.


Zo nu en dan krijgen wij de mogelijkheid om een vat whisky te kopen, in plaats van losse flessen. Wanneer de kwaliteit ons bevalt, bottelen wij dit onder ons eigen label: Bad Medicine.


De Bad Medicine is een single cask lijn, wat betekent dat het uit één vat komt. Als het op is, is het dus niet meer na te maken. De Bad Medicine is een knipoog naar het verleden, waar alcohol nog als medicijn werd voorgeschreven. Het etiket is ontworpen door Wytse Sterk, tekenaar en een van onze klanten. Doordat elke whisky single cask is, is elk etiket net een klein stukje anders. Zo heeft de zuster op de fles bijvoorbeeld de ene keer rood haar en de andere keer blond. Op de fles staat precies wat er in de fles zit, op welk vat het heeft gerijpt, wanneer de whisky in de fles is gegaan en het alcoholpercentage. Het zijn kwalitatief hogere bottelingen en deze leveren heel spannende smaken op. Van de fles die nu in de winkel staat zijn er 163 flessen gemaakt, waarvan er de eerste honderd in de voorverkoop al weg waren. Mocht je achter het net vissen: wees gerust. We kopen regelmatig een vaatje, dus er is altijd een alternatief onderweg.


Nieuwsgierig geworden? Wij hebben bijna alles wel open staan in ons proeflokaal!

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.