Een nieuwe column van Hayo Galema: Kunnen we het aan?

Een nieuwe column van Hayo Galema: Kunnen we het aan?

Het wordt drukker op straat, zeker ook in de binnenstad. Dat is goed voor ondernemers die dringend klanten nodig hebben. Het is een delicate balans tussen drukte en veiligheid die we moeten zoeken en het is erg belangrijk dat iedereen zich aan de spelregels houdt. We zien dat winkels allemaal weer open zijn en hun maatregelen hebben getroffen. Er is een beperking van het aantal mensen dat naar binnen mag en iedereen heeft hygiënemaatregelen getroffen. Daarmee verschuift bij drukte in de stad het probleem uiteraard naar de straat.

De overgrote meerderheid van mensen is geduldig, wacht netjes zijn beurt af en houdt zich aan de anderhalve meter. Complimenten daarvoor! Maar er zijn plekken waar het minder goed gaat en een te grote opeenhoping van mensen ontstaat. Daar gaan we wat aan proberen te doen.

Het is gelukt om op zaterdag de Nieuwestad autovrij te maken, zodat de marktkramen op straat kunnen en er meer loopruimte op de stoep is. Als het nodig is dan wordt op een aantal extra plekken eenrichtingverkeer ingesteld. Ook hebben we gastheren en -vrouwen kunnen regelen om op een vriendelijke manier alles in goede banen te leiden.

Maar het belangrijkste blijft uw gedrag! Als u meewerkt, afstand houdt en aanwijzingen opvolgt, dan gaat het lukken. Houd altijd de anderhalve meter afstand! We naderen de datum van 1  juni waarop, als de ontwikkeling rond het virus doorgaan zoals ze nu gaan, de horeca weer voorzichtig open mag. Dan gaan we uiteraard ook een toename in drukte op straat krijgen. We snakken naar gezelligheid, naar een biertje op het terras, naar eten in ons favoriete restaurant. Dan wordt het nog belangrijker om rekening te houden met elkaar. Doe alstublieft mee! Samen maken we Leeuwarden sterker!

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *