Een frisse wind bij Bakker Bart in Leeuwarden

Een frisse wind bij Bakker Bart in Leeuwarden

Al tijdenlang vind je Bakker Bart aan de Wirdumerdijk, en al tijdenlang is er weinig veranderd aan de bakkerij. Tijd voor verandering, als het aan kersverse eigenaar Douwe Mulder ligt. Onder het genot van een kopje koffie praten we met hem over de overname en zijn toekomstplannen voor de bakkerij.

Voor de overname in juli 2019 werkte Douwe ruim dertig jaar bij de ING. Een hele andere richting, maar: “Ik wilde graag voor mezelf beginnen! Het plan was om de Bakker Bart in Sneek over te nemen maar op het zelfde moment werd de vestiging in Leeuwarden aangeboden”, zegt Douwe. “Het is een goedlopende zaak met een goed en eerlijk product! En daarnaast ben ik een echte Leeuwarder, dus zit hier helemaal goed.”

Opknappen

De bakkerszaak moet wel opgeknapt worden, vertelt Douwe eerlijk. Met apparatuur dat meer dan twintig jaar oud is, wordt het daar hoog tijd voor. Zo heeft Douwe plannen om het naastgelegen pand over te nemen, nieuwe ovens, een andere plek voor de toonbank en het interieur een opknapbeurt te geven, is er genoeg te doen. Daarnaast werkt Bakker Bart ook samen met het Leger des Heils: broden die niet worden verkocht, worden ingevroren en weggegeven. Zo blijven de broden vers en krijgen ze een uitstekende, nieuwe bestemming.

Nul spijt

Zo achteraf gezien was het natuurlijk een pittige tijd om een nieuwe zaak te openen. “Ik ben blij dat we voor de coronacrisis met thuisbezorging zijn begonnen. Mensen zijn hartstikke vrolijk als je langskomt! En het geeft natuurlijk een extra stukje inkomsten. Ik ben nog steeds blij dat ik het heb gedaan en hoop dat het goed blijft gaan! Je moet juist spijt hebben van de dingen die je gedaan hebt en niet van wat je niet hebt gedaan. Tot nu toe heb ik nog nul spijt!”

Foto: Jilmer Postma

Gerelateerde artikelen

Eén reactie

 1. manon ter haar
  1 jaar geleden

  Ik wens u succes met uw toekomstplannen.
  Ik zal er niet zo vaak komen, maar ook in Groningen, waar ik woon,
  geniet ik soms van een hapje en een drankje bij bakker Bart op ons winkelcentrum.

  Bij een volgend bezoek aan Leeuwarden kom ik uw nieuwe zaak eens bezoeken.
  Ik wens u heel veel gasten toe!

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *