Een duwtje in de rug voor (startende) ondernemers

Een duwtje in de rug voor (startende) ondernemers

Nu ze toch thuiszitten, grijpen veel jongeren de coronatijd aan om hun eigen bedrijfje te starten. In de afgelopen twee maanden begonnen zij meer bedrijven dan in dezelfde periode vorig jaar, blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel. Ondernemersuni speelt hierop in; het bedrijf geeft namelijk advies op maat voor (startende) ondernemers. Vorige week maandag organiseerden ze hun eerste live-training in Leeuwarden.

Ondernemersuni is ontstaan door de persoonlijke valkuilen van oprichter Bieman Alsofi, eigenaar van onder andere de horecazaken Novelle en Moon. “Of ondernemen nou je eerste keer is of niet, het blijft spannend! Er komt een hoop bij kijken, toch? Hoe kom je aan financiering, hoe verzorg je de juiste administratie, hoe werf je personeel en hoe zorg je ervoor dat je je naamsbekendheid vergroot? Allemaal vragen waar ik al tegenaan ben gelopen.”

De avond startte met een pitchronde voor de jonge aanwezigen. Van kapperszaken, tot een beautysalon, tot een idee voor het creëren van een ‘thuisbezorgd’ borrelplank. “Het leuke van deze avond was de dynamiek tussen de fases waarin de ondernemers zitten”, vertelt Micha Luksenburg, bedrijfsadviseur bij Ondernemersuni. “De één heeft zijn business al staan, maar zou nog graag meer met social media willen doen, terwijl de ander al heel erg bezig is met marketing, maar de fundering van de onderneming nog moet uitwerken. Het is leuk dat ondernemers in deze fase niet stil zitten.” Ondernemersuni richt zich op zowel de startende als bestaande ondernemers en is door het team aan specialisten breed inzetbaar.

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.