Duitsland bestempelt Friesland als risicogebied

Duitsland bestempelt Friesland als risicogebied


Duitsland heeft de inreisregels aangescherpt. Je kunt alleen het land in als je een negatieve test hebt die niet ouder is dan twee dagen.


Als je geen negatieve test kunt aantonen, dan moet je je bij binnenkomst in Duitsland je preventief laten testen en voor veertien dagen in quarantaine gaan. Zodra je een negatieve test kunt aantonen, dan kan deze quarantaineperiode worden opgeheven. Deze regels gelden voor alle provincies in Nederland behalve Zeeland en Limburg, dus wel voor Friesland. Ze gelden niet als je op een doorreis naar een ander land bent. Voor Duitsers zijn de regels nog strenger geworden. ‘Niet essentiële’ reizen naar ‘rode gebieden’ zijn door de Duitse overheid verboden. Reizigers die in een andere provincie dan Zeeland of Limburg zijn geweest moeten zich dan bij terugkomst laten testen op corona.


Per deelstaat kunnen verschillende regels gelden omtrent de quarantaineperiode. Ook is er een uitzondering voor grensgebieden. Als je hier niet langer dan 24 uur bent geweest als Nederlander, om bijvoorbeeld boodschappen te doen, dan hoef je je ook niet te laten testen.

Bron: Nu.nl

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *