Drukte in de stad. Kan de lockdown versoepeld worden?

Drukte in de stad. Kan de lockdown versoepeld worden?

Alsof er niets aan de hand is. Vorig weekend was het sinds weken niet zo druk in de stad. Rijen, stonden er voor de winkels. Mag de lockdown volgens de Leeuwarders dan verder versoepeld worden?

Komt de drukte doordat de cijfers van RIVM positief zijn, waardoor mensen weer ‘durven’ te winkelen of ligt het aan het lekkere weer? Of komt het toch omdat de salarissen net weer gestort zijn? Of zijn mensen wel klaar met die lockdown en worden we minder voorzichtig?

Hoe dan ook, het was een goede dag voor de winkels en dat mag ook wel weer eens. Uiteraard houdt iedereen zich zoveel mogelijk aan de richtlijnen van het RIVM, zoals de anderhalve meter afstand.

We missen natuurlijk nog wel iets in de stad. Wat de stad altijd zo gezellig gemaakt. De horeca. De terrassen. Het kan én mag nog niet, maar laten we hopen dat hier binnenkort weer verandering in kan komen, ook al is het met aanpassingen, zodat het gezellige stadsbeeld van Leeuwarden weer compleet is!

Gerelateerde artikelen

2 reacties

 1. Adriaan
  1 jaar geleden

  Voorlopig zitten we nog wel een poosje vast aan de ‘anderhalvemetersamenleving’: afstand houden, handen wassen, niet de drukte opzoeken enzo. Dat is jammer. Erg jammer. Is niet gezellig en niet fijn voor de middenstand (die het toch al zwaar had) en de horeca.
  Maar als we het even te veel laten vieren krijg je weer duizenden zieken, honderden doden. En dat is ook niet gezellig en niet goed voor de economie.
  Dus heel voorzichtig, kleine stapjes (en soms een stapje terug), het is de enige weg. Luister naar de overheid.

  1. Foekje Jager
   1 jaar geleden

   Helemaal mee eens 👍👍

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *