Dit zijn waarschijnlijk vanaf 1 juni de regels in alle horeca

Dit zijn waarschijnlijk vanaf 1 juni de regels in alle horeca

1 juni, het wordt een mooie dag voor velen. Aan de ene kant zijn alle horecaondernemers ontzettend blij en opgelucht dat ze weer open mogen en aan de andere kant kunnen mensen ook niet wachten om weer lekker te genieten van het zonnetje op het terras. Maar met welke regels moet er rekening gehouden worden?

Reservering en controlegesprek

Als eerste wordt het verplicht om te reserveren. Je kunt niet zomaar een restaurant binnenlopen en vragen of er nog een tafeltje vrij is. Als je dan op de gereserveerde tijd aankomt, moet je eerst je handen wassen of ontsmetten. Vervolgens vindt er een controlegesprek plaats om na te gaan of je bijvoorbeeld in de afgelopen 24 uur bepaalde gezondheidsklachten hebt gehad of dat je in aanraking bent geweest met iemand met klachten. Is dit het geval? Dan mag je niet naar binnen.

Bediening en maximaal aantal personen aan een tafel

Het opnemen van een bestelling, het uitserveren en het afruimen. Alles moet door de medewerkers gebeuren op anderhalve meter afstand. Aan een tafel mogen verder maximaal vier mensen zitten, met uitzondering van grote gezinnen, die bijvoorbeeld vier kinderen hebben. Aan een bar geldt hiervoor dezelfde regel.

Ontsmetten en zichtbaarheid regels

Wanneer de gasten weer weg zijn, moeten tafels, stoelen en menukaarten grondig worden gereinigd. Ook moeten de regels zichtbaar zijn in het pand zelf, op het terras, bij alle ingangen en op de website en sociale media van de horecaonderneming.

Bovengenoemde richtlijnen staan in een protocol dat is opgezet door Koninklijke Horeca Nederland in samenwerking met horecaondernemers, VNO-NCW/MKB Nederland, het ministerie van Economische Zaken & Klimaat en consultancybedrijf McKinsey. RTL heeft inzicht gehad in dit protocol en de regels gepubliceerd.

Deze foto is voor de coronacrisis genomen.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

 1. Jolanda Cazemier
  4 jaar geleden

  Dan is het toch niet leuk meer?

 2. Tetty Reitsma
  4 jaar geleden

  Als het zo moet, kun je beter thuis eten.

 3. Joop Fenstra
  4 jaar geleden

  Even een snelle cappuccino is er dus niet meer bij……!

 4. Peter
  4 jaar geleden

  Dit is t voorstel!! Dit zijn niet de definitieve regels. Die zijn niet eerder dan vanavond bekend!!
  Protocol is dus niet bindend. Slechts een advies !!
  Zo ontstaat verwarring!

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *