DE 3de KAMER: Een magische winkel in een magische stad

DE 3de KAMER: Een magische winkel in een magische stad

Zodra je de winkel binnenstapt, word je gelijk getransporteerd naar een andere wereld. Zo hoort het ook te zijn. Omringd door servies, brocante, kaarsen en delicatessen vraag je je af: Zit je echt in Leeuwarden? Kan je dit echt een antiekshop noemen? Het voelt zeker meer dan dat! Met een glimlach verwelkomt eigenaar Albert jou in zijn magische winkel. De koffie smaakt warmer dan normaal op een koude ochtend.


“We zijn een beetje anders dan andere winkels. De combinatie van alle spullen, de muziek en de entourage maakt de sfeer uniek. Als mensen de winkel binnenkomen blijven ze wel hangen en ze komen weer terug, want ze moeten gewoon nog een keer de winkel in. Het is veel te leuk!”


“In coronatijd is het anders. Je hebt minder traffic in de stad. We zijn anderhalf jaar geleden gestart, dus we zijn nog in de opbouwende fase. Het is nog niet dat we veel naamsbekendheid hebben, maar het wordt wel steeds beter. Dat zie je terug in de cijfers, dus dat gaat zeker de goede kant op.”


Interesse in antiek

“Dat is altijd mijn interesse geweest. Ik zat in de horeca, bij voorkeur altijd in een kasteel of landhuis omringd met mooie spullen. Als sinds ik nog een jongetje was, heb ik altijd al dat gevoel gehad voor interieur en decoratie. In eerste instantie was het maar een hobby, maar het is met de tijd meer en meer gegroeid.”


Ondernemen tijdens corona

“Onbewust vraagt het veel energie van je, maar zolang we open kunnen blijven is het goed. Mensen zijn wel alerter dan de eerste fase van corona. We zitten als ondernemers allemaal wel met hetzelfde probleem. Je kan je hoofd laten zaken, maar je schouders houden je recht.”


Hoe trekt Albert mensen naar zijn winkel?

“We promoten de winkel via Instagram, Facebook en door onze webshop natuurlijk. We gebruiken het als etalage zodat mensen kunnen zien wat we aanbieden. Af en toe doe ik nog een bezorgrondje bij mijn oude klanten in Bolsward. ‘Heb je ook weer de Kerst yankee candle?’ Dat is leuk om te horen. Als speciaalzaak heb je namelijk altijd klanten die terug blijven komen.”


Het is een leuke stad om te ontdekken

Je ziet Leeuwarders niet zo vaak rondsneupen in de kleine straten. Je hebt vaak een vast patroon als je de stad ingaat en daar wijk je niet snel vanaf, dat heeft tijd nodig. Af en toe breek je je patroon en denk je, ah dat is weer een nieuwe winkel, leuk. Leeuwarden heeft namelijk best veel te bieden. Er zijn allemaal leuke winkels en het is een hele mooie en magische stad om te ontdekken.”Foto: Marcel van Kammen

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *