CoronaMelder app, wel of niet nodig?

CoronaMelder app, wel of niet nodig?

De zogenaamde CoronaMelder app. Een benodigde tool om coronabesmettingen te voorkomen? Of een nieuwe inbreuk op je privacy? Het aantal positieve besmettingen neemt toe en daarmee ook het aantal ‘handige’ tools.


Vanaf vandaag, 10 oktober, is de app CoronaMelder beschikbaar in heel Nederland. De afgelopen tijd is de app al in een aantal regio’s getest. Het downloaden van de app is vrijwillig. Hoe het werkt? De app geeft een waarschuwing als je in de buurt bent geweest van iemand die besmet is met het coronavirus. Dit wordt nagegaan aan de hand van afgegeven bluetoothsignalen, er wordt niet gebruik gemaakt van je locatie. Je ontvangt alleen een melding als je tenminste vijftien minuten dicht in de buurt bent geweest van iemand die corona blijkt te hebben. Uiteraard moet deze persoon ook de app gebruiken.


Als iemand die besmet is jou voorbij fietst, dan krijg je geen melding. Het signaal is sterk genoeg, maar de kans op besmetting is heel klein. Als je dicht bij iemand in bijvoorbeeld de bioscoop zit, krijg je wel een melding.


Een lockdown, de anderhalve-meter-samenleving, handreinigingsmiddelen, mondkapjes en nu een app. Zal dit allemaal onderdeel worden van het nieuwe normaal?

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *