Corona-update 19 mei: de versoepelingen gaan door!

Corona-update 19 mei: de versoepelingen gaan door!

Gisteravond was het weer tijd voor de inmiddels welbekende persconferentie. Altijd weer een beetje spannend, maar gezien de positieve cijfers van de afgelopen weken, was er vrij weinig reden tot zorgen. Hieronder alle versoepelingen op een rijtje:

De eerder aangekondigde versoepeling voor 1 juni gaan dan ook door! De horeca mag definitief weer open. Waar eerder gesproken werd over maximaal dertig personen in een restaurant, inclusief personeel, is dit nu veranderd naar exclusief personeel. Ook hoeven mensen die behoren tot hetzelfde houden geen anderhalve meter afstand te houden aan tafel.

Alle samenkomsten in publiek ruimtes tot maximaal dertig mensen mogen vanaf 1 juni weer. Om precies te zijn om 12.00 uur. Dus niet alleen restaurants, maar ook bioscopen, theaters en musea mogen weer gasten ontvangen.

Het openbaar vervoer gaat vanaf 1 juni weer de normale dienstregeling rijden, waarbij een mondkapje verplicht is voor iedereen vanaf dertien jaar. Draag je dit niet? Dan loop je het risico op een boete.

De middelbare scholen gaan een dagje later, per 2 juni ook open. Uiteraard zullen niet alle leerlingen tegelijk naar school gaan. Dat wordt dus een heel gepuzzel voor de roostermakers. Voor de basisscholen en buitenschoolse opvang daarentegen, is het de bedoeling dat zij vanaf 8 juni helemaal weer opengaan.

Ook is het streven dat iedereen met klachten vanaf 1 juni zonder de tussenkomst van een arts zelf een afspraak kan maken om zich te laten testen. Misschien wel een van de mooiste versoepelingen; alle verpleeghuizen die er klaar voor zijn mogen vanaf 25 mei weer bezoek ontvangen. Hoewel dit maximaal een vaste bezoeker per bewoner is, is het toch weer iets om naar uit te kijken!

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *