Column Susanne: Wear all the infants

Column Susanne: Wear all the infants

Wear all the infants! Dat is mijn missie. Baby’s horen op je huid, op je borst. Ze willen bij je zijn, nabijheid voelen, liefde voelen, veilig zijn. Op jouw lijf is de meest natuurlijke plek voor een baby om te zijn. Daar raken ze veilig gehecht, daar groeien en ontwikkelen ze op de manier waarop de natuur het bedoeld heeft. Daar leg je een enorm stevige basis van vertrouwen en nog veel meer! Je verwent ze niet, je komt tegemoet aan hun natuurlijke behoeftes. Vertrouw maar op je baby, vertrouw maar op je oerinstincten.

Peuters hebben je ook zo hard nodig. Ze maken veel mee, wat een prikkels, wat een grote wereld! Bij jou op je lijf kunnen ze weer even terug naar de basis, naar hun veilige plek. Knuffelen terwijl ze ondertussen overal bij kunnen zijn. En weet je? Zelfs kleuters vinden dit ook nog heerlijk! Die kleine kinderen hebben je gewoon keihard nodig. En later? Dan stappen ze sterk en met vertrouwen de grote wereld in, bij jou vandaan en nemen ze jouw basis van liefde en vertrouwen met zich mee.

Anna is het begin van ikdraagjeverder. Door haar knoopte ik mijn eerste draagdoek, door haar leerde ik zoveel over het Natuurlijk Ouderschap, het luisteren naar mijn en haar instincten en behoeftes. Nu geef ik de kennis, ervaring en kunde van het dragen van je kindje graag door aan jou. Ik gun ieder kindje die beste plek op jouw lijf en ik gun iedere ouder het gevoel van je kindje zo dichtbij, terwijl je nog wel vrijheid en bewegingsruimte voelt.

Susanne Jongejan is eigenaresse van ikdraagjeverder.nl, getrouwd met Jacob en mama van Anna (6). Woont en werkt in Leeuwarden.

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *