Charcuteriezaak De Zuivelhoeve is open en ‘worstelt’ door

Charcuteriezaak De Zuivelhoeve is open en ‘worstelt’ door

Het beloofde een geweldig jaar te worden voor De Zuivelhoeve. De nieuwe charcuteriezaak liep goed en ze drongen meteen door tot de finale van ‘de mooiste worstwinkel van Nederland’ en de finale van ‘de mooiste foodspeciaalzaak van Nederland.’ Heel speciaal om mee te maken’, zegt Anton Klapwijk, eigenaar van De Zuivelhoeve in Leeuwarden. Ze hadden nog maar één ronde te gaan om een of misschien zelfs beide titels binnen te slepen. Vandaar ook het initiatief om te komen overnachten in De Zuivelhoeve en zoveel worst te eten als je maar zin in had. Maar toen gooide corona roet in het eten.

De kaaswinkel is nog open maar het aantal mensen in de winkel is heel beperkt, er is geen koopavond, geen koopzondag en ook kan er niet meer geproefd worden. ‘Eeuwig zonde allemaal’, zegt Anton Klapwijk, ‘maar ik ben zo ontzettend dankbaar dat mijn winkel nog open mag zijn en dat ik nog omzet kan draaien. Veel van mijn collega-ondernemers in de Kleine Kerkstraat zijn noodgedwongen dicht en het leukste winkelstraatje van Nederland (2010 en 2012) oogt en voelt allang niet zo leuk meer.’

De worstwinkel is inmiddels omgetoverd tot een distributiecentrum. Het was al langer een wens van De Zuivelhoeve om te gaan bezorgen en die hebben ze nu versneld opgezet. Ook is er een webshop en kan er via WhatsApp, +31588200330 (vergeet +31 niet want anders werkt het niet), een week- of weekendtas worden besteld die thuis wordt bezorgd of af te halen is. Dit kan bij drie pick-up points, namelijk bij Vanwini op de Schrans, bij Lourens Collection in Nylân en bij Zilla Byoux in Camminghaburen.

Ook zijn er natuurlijk cadeaubonnen te koop, maar Anton wil absoluut niet zeuren. Hij voelt zich rijk gezegend in vergelijking met de kappers, de horeca en de toeristenbranche. Met alle werknemers zijn we bezig met nieuwe plannen voor na deze crisis. ‘We willen een ‘Virusbevrijdingsfestival’ gaan organiseren met acties en muziek in de straat wanneer dit allemaal achter de rug is. Ik kan niet wachten,’ sluit Anton af.

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.