Boutique 2.0: van jaarmarkten naar een succesvolle boetiek

Boutique 2.0: van jaarmarkten naar een succesvolle boetiek

Alhoewel er al een hoop kledingwinkels in Leeuwarden te vinden zijn, is er natuurlijk altijd ruimte voor een nieuwe toffe winkel, zoals Boutique 2.0! Eigenaren Rick en Margje richten zich in de Nieuwe Oosterstraat op dames met een kleine portemonnee, dus voor een paar tientjes kan je hier al een complete outfit scoren. We volgen Rick en Margje tussen alle leuke tassen, schoenen en accessoires naar hun kantoortje, om het verhaal achter deze succesvolle (en toffe) winkel te horen.

“Vorig jaar april zijn we begonnen met zo’n honderd rommelmarktdozen, waarmee mijn vriendin en ik ’s weekends op rommelmarkten stonden. We hadden de dozen nog niet eens uitgepakt of de mensen trokken er al van alles uit om te vragen hoeveel het kostte. Voor elf uur ’s ochtends hadden we al een omzet van vierhonderd euro! Dat hebben we geïnvesteerd in tassen. Zo zijn we begonnen. We hadden drie meter aan behangtafel. Toen vier. Toen acht, een bedrijfsauto erbij, tot het niet meer te houden werd. We zijn alle jaarmarkten afgevlogen totdat we genoeg geld bij elkaar kregen om de winkel te openen. Dat was echt hartstikke leuk om te doen.”

‘Een ouderwets boutiekje’

Sinds kort is Boutique 2.0 dus te vinden in de Oosterstraat. Met de uitstraling van een echt ouderwets boetiekje richten Rick en Margje zich op dames met een kleine portemonnee. “Ons goedkoopste artikel is een kaartje voor €1,50 en ons duurste artikel is dertig euro. Voor vijftig euro kan je hier een complete outfit kopen!” Dat een eigen winkel een goede keus was, blijkt wel uit hoe ongelofelijk snel het duo kan uitbreiden: er is twee keer een tussenwand uit het pand gehaald, zodat er uitgebreid kon worden. “We zijn nu ook al bijna zo ver dat we het kantoortje moeten opgeven. Misschien komt er wel een afdeling met herenkleding! Zeker weten doen we het natuurlijk niet, maar het zou wel heel erg mooi zijn!”

Met vallen en opstaan

Het openen van de winkel is, om het zachtjes uit te drukken, zeker niet zonder slag of stoot gegaan. Na een verbouwingsperiode van ongeveer een halfjaar kwam de coronacrisis om de hoek kijken. Daarna kreeg Rick op 2 mei een hartinfarct. “Mijn vriendin was er gelukkig bij, maar als men tien
minuten later was geweest, was het einde verhaal voor mij. Na een paar weken rust zeiden we: we gooien die deur gewoon los”, vertelt Rick. “Het is dus echt met vallen en opstaan gegaan, maar we staan gelukkig nog en zijn van plan om door te zetten. We zitten in een hele leuke straat met dito buren. Iedereen staat voor elkaar klaar: onze verlichting hebben we van de kaasboer gekregen, een leeggekomen winkel gaf ons nog wat spulletjes, met zijn allen bedenken we leuke acties en als het met mijn gezondheid even niet zo goed gaat, wordt er gelijk naar gevraagd. Het is een soort familie aan het worden.”

Een eigen dingetje opbouwen

Qua toekomstplannen is het voor Rick en Margje nog rustig: verhuizen naar een groter pand zal voorlopig niet gebeuren. “We willen hier ons dingetje op gaan bouwen. Onze Facebookpagina en Instagrampagina worden goed bezocht en er komen nú al klanten terug! Dat terwijl we nog maar een maandje open zijn. We gaan gewoon lekker verder met bouwen. Misschien nemen we nog eens een nieuwe vloer, maar het is maar net hoe het loopt. Met markten zijn we in ieder geval wel klaar! Dat doen we niet meer. Of nou ja, misschien nog eens een keertje voor de gein. Maar voor nu gaan we lekker knallen!”

Foto: Marcel van Kammen

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *