Binnenkort op afspraak naar de milieustraat in Leeuwarden

Binnenkort op afspraak naar de milieustraat in Leeuwarden

Nu iedereen de afgelopen maanden voornamelijk thuis doorbrengt, gaan mensen klusjes thuis doen en opruimen. Het gevolg: er staan urenlange rijen voor de milieustraten, omdat meer mensen hun afval graag kwijt willen en tegelijkertijd worden er door corona minder auto’s tegelijk toegelaten op het terrein.

In Leeuwarden lopen de rijen soms wel op tot twee uren. Als je denkt om slim te zijn en het gokje waagt om naar Grou of Stiens te rijden, dan is de kans om in de file te staan ook daar aanwezig. Hoewel de rijen daar wel korter zijn, is het natuurlijk alles behalve fijn.

Daarom moet je binnenkort online reserveren om langs te gaan bij de milieustraten van Omrin in Leeuwarden, Grou, Stiens en Oosterwolde. Het idee om te gaan werken met een online reserveringssysteem was er al langer, maar door de coronacrisis is dit allemaal wat versneld.

Bron: Leeuwarder Courant

Gerelateerde artikelen

Eén reactie

 1. Hans van Kouwen
  4 jaar geleden

  Dit is een volstrekt onnodig middel dat wordt ingezet. Ik verbaas me er steeds meer over dat er op de Milieustraten maar 5 auto’s tegelijk worden toegelaten. Dat is nl. De hoofdoorzaak van het ontstaan van de files. Als je naar de locatie Leeuwarden kijkt is dat volstrekt absurd. Daar is zo veel ruimte, dat je wel een regel in kan voeren om minimaal 10 meter afstand te houden en dan nog kun je 10 a 15 auto’s tegelijk toelaten zonder dat dat gevaar oplevert voor de gezondheid voor medewerkers en bezoekers. Nu zijn we al maanden verder wat betreft de Coronaproblematiek. We gaan weer naar de kapper, nagelstyliste, masseur, het terras en het restaurant. Maar Omrin versoepelt niets en houdt vast aan die vijf auto’s maximaal op het terrein (voor al haar terreinen). Daar zitten vaak busjes met aanhangers van ZZP-ers bij die zo een half uur puin of grond staan te lossen. In de tussentijd groeit de rij aan. Ik heb er zelf ook al twee keer meer dan twee uur gestaan, althans in Leeuwarden. Het is absurd. En dan wordt als reden genoemd dat mensen veel meer spullen opruimen en hierdoor files ontstaan. Ik geloof zeker dat het aanbod groter is dan normaal omdat veel mensen thuis waren. Maar dat is beslist niet de reden van de files. Dat is de regel om maximaal 5 auto’s op het terrein toe te staan.
  Ik woon in Leeuwarden en ben nu een paar keer naar Grou gereden. Helemaal geen files. Ik ben nummer éé of twee, althans de keren dat ik ben geweest.

  Nu gaan ze voor Grou ook een reserveringssysteem invoeren, wat dus helemaal niet nodig is, en dus onnodig beperkingen oplegt aan mensen.

  Ik heb grote bewondering voor het werk dat Omrin doet. Mooi hoe men het heeft geregeld met de Milieustraten. Vriendelijke medewerkers. Dat meen ik oprecht. Maar het wordt tijd dat de beleidsmakers bij Omrin zich achter de oren krabben en net als in andere sectoren versoepelingen toepassen. Laat afhankelijk van de grootte van de locatie een groter aantal auto’s toe. In Leeuwarden kan dat makkelijk 15 auto’s zijn. En weg zijn de files. Weg zijn de extra kosten van de verkeersregelaars en de ergernis van de mensen ivm het lange wachten. In Grou zou je 5 plus auto’s kunnen doen. Kunnen medewerkers prima zelf regelen. Als auto’s verspreid over het terrein staan kunnen het er meer dan vijf zijn.
  De nadere locaties van Omrin ken ik niet, maar pas daar ook maatwerk toe.
  Een reserveringssysteem lijkt mooi, maar is de kar achter de wagen spannen. Wat er dan nl. gebeurt is dat het systeem volloopt en het moment waarop je spullen kunt brengen steeds verder in de toekomst komt te liggen. Daar heb je als consument niets aan, want als je je spullen kwijt wilt, wil je geen weken wachten. En ZZP-era hebben daar ook niets aan als ze een kar met puin hebben.

  Ik hoop oprecht dat de beidsmakers bij Omrin dit idee gauw loslaten. Je creëert veel grotere problemen. En pas nu toch alstublieft maatwerk toe. In Grou is er geen enkele probleem. Generaliseer niet je beleid voor alle vestigingen.

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *