Binnenkort is er een coronablaastest beschikbaar

Binnenkort is er een coronablaastest beschikbaar

De coronablaastest, dat het bedrijf Breathomix in Leiden heeft ontwikkeld, kan waarschijnlijk eind volgende maand worden ingezet. Op dit moment wordt de blaastest in de praktijk getest en wordt er nog gewacht op een definitieve goedkeuring.


De werking van de blaastest gaat als volgt: bij de lucht die iemand uitademt kijkt het apparaat of er een mogelijke aanwezigheid van corona is. Het apparaat laat vervolgens direct de uitslag zien. Volgens Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, is de negatieve uitslag al betrouwbaar, schrijft de Leeuwarder Courant. De test heeft al meerdere aanvragen gekregen, zowel als in het binnen- en buiteland. In Nederland mag het als eerst worden ingezet.


Het is nog niet dé oplossing, maar het zou wel een goed hulpmiddel zijn zolang het vaccin er nog niet is. Zeker nu met de nieuwe coronamaatregelen. Hierbij zijn evenementen niet toegestaan en is de horeca weer dicht. De hoop met deze coronablaastest is dat Nederland hier weer een beetje op gang meegeholpen kan worden, en als het een succes is, ook andere landen.

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *