Museumhuis Van Eysinga

Koningsstraat 25 8911 KV Leeuwarden

Algemene informatie

Over het bedrijf

Museumhuis Van Eysinga is een herenhuis gebouwd door een van de aanzienlijkste mannen in de achttiende eeuw. Daar verwacht je natuurlijk pracht en praal. Maar neem je ook een kijkje in de vertrekken van het personeel? En waarom stond het huis een flinke periode leeg? Maak kennis met de familie Van Eysinga, bel aan, laat je verrassen en neem plaats aan een van de speeltafels”.

Prijzen
Volwassenen €8
Jongeren 12 – 26 jaar €5
Kinderen 0 –11 gratis

Gratis voor:
• Huisgenoten
• BankGiro Loterij VIP-KAARThouders (1 kaart = gratis entree voor 1 persoon)

Toegankelijkheid
De Museumhuizen werken met tijdsloten. Je kiest een dag en tijd uit en weet zo dat je nooit voor een dichte deur staat. Ook kunnen we er zo voor zorgen dat het niet te druk wordt in onze Museumhuizen en jij dus rustig rond kunt kijken. Reserveer een tijdslot met de Koop Tickets-knop.

Museumhuis Van Eysinga is niet toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel.

Groepen:
https://www.museumhuizen.nl/nl/groepsbezoek

Spelregels
Eenmaal gekochte tickets kunnen niet omgeruild of gerestitueerd worden. Een tijdslot duurt twee uur. Je mag tijdens het tijdslot wat je gereserveerd hebt het museum in. Je mag na binnenkomst zo lang blijven als je wilt.

Huisregels
Wij willen graag dat een bezoek aan een van onze Museumhuizen voor iedereen plezierig verloopt. Daarom vragen wij je bij een bezoek de volgende huisregels in acht te nemen.

Van harte welkom
Je bent van harte welkom zolang je een geldig toegangsbewijs hebt. Kinderen tot 13 jaar zijn bijzonder welkom, onder begeleiding van een volwassene.

Neem plaats!
In ons Museumhuis mag je alles aanraken, tenzij anders is aangegeven. Ga je wel voorzichtig om met onze meubels?

Garderobe
Laat je ter bescherming van de inrichting je jas, paraplu en tas in de garderobe achter? Het gebruik is gratis.

Fotograferen
Je mag in het Museumhuis fotograferen.
Het is niet toegestaan gebruik te maken van flits, selfiestick of statief. Voor het maken van professioneel beeldmateriaal vraag je vooraf toestemming aan de afdeling Marketing en Communicatie van de Vereniging, bereikbaar via ons algemene nummer 020-5210630.

Groepen
Groepen zijn van harte welkom in de Museumhuizen.
Ben je met minder dan 10 personen? Tijdens de openingstijden mag jouw groep, als er genoeg plek is én in overleg met onze medewerkers, naar binnen.

Ben je met meer dan 10 personen, willen jullie koffie met gebak, wil je met jouw groep buiten de openingstijden naar binnen of hebben jullie andere wensen? Neem dan contact op met museumhuizen@hendrickdekeyser.nl of 020-5210630.

Gidsen
In de Museumhuizen mag tijdens openingstijden niet worden rondgeleid.

Huisdieren
Een geregistreerde hulphond is van harte welkom in het Museumhuis. Andere dieren mogen helaas niet naar binnen.

Vrijwilligers
Aanwijzingen van de medewerkers dienen altijd opgevolgd te worden. Zij zijn te herkennen aan de blauwe badge.

Openingstijden

Extra informatie

Openingstijden Maandag Gesloten ivm Corona Dinsdag Gesloten Woensdag Gesloten Donderdag Gesloten Vrijdag Gesloten Zaterdag Gesloten Zondag Gesloten Op Tweede Paasdag, maandag 13 april, is het Museumhuis geopend. Zondag 20 september is het huis gesloten in verband met een concert, zie: https://www.hendrickdekeyser.nl/agenda/concert-museumhuis-van-eysinga Vereniging Hendrick de Keyser behoudt al meer dan 100 jaar de mooiste huizen van Nederland. In de komende jaren gaan 35 bijzondere huizen open: Museumhuizen waarin je een beeld krijgt van hoe er van 1550 tot nu geleefd wordt in Nederland. Naast verhalen over de architectuur, de geschiedenis en de bewoners, beleef je het huis vooral zelf. In de Museumhuizen geen gefluister of afzetkoordjes. Ga zitten op de stoelen, kijk in de kast of bak koekjes in de keuken….

Laatste nieuwsberichten

Vergelijkbare bedrijven