Het wapen van Leeuwarden

Zaailand 92 8911 BN Leeuwarden

Algemene informatie

Over het bedrijf

Het Wapen van Leeuwarden’ is al sinds het begin van de 20e eeuw een begrip in Leeuwarden.
Voor zover wij konden nagaan is ‘Het Wapen van Leeuwarden’ vanaf 1918 tot 1982 onder andere uitgebaat als Hotel-Café-Biljard en Petit Restaurant. Tussen 1975 en 1980 heeft vanwege achterstallig onderhoud een verbouwing plaats gevonden, waarbij onder andere nog steenkool uit de kelder moest worden verwijderd.

‘Het Wapen van Leeuwarden’ werd steeds bekender als een mooi authentiek bruin café, waar ook zeer goed geluncht en gedineerd kon worden. Door het toenemende aantal gasten die er wilden lunchen en dineren, en de sterke toename van gasten die hun bruiloftsfeest, nieuwjaarsborrel en familiefeestje hier vierden werd de bestaande keuken weldra te klein. In 2000 werd er een uiterst moderne keuken gerealiseerd op de tweede verdieping. Waardoor lunches, diners en partijen mogelijk werden.
Tevens is ‘Het Wapen van Leeuwarden’ een erkend Leerbedrijf voor stagiaires in de keuken, het café en het restaurant.

Na de renovatie van het Wilhelminaplein, die gereed was in 2012 heeft ‘Het Wapen van Leeuwarden’ een deels overdekt terras met 60 zitplaatsen gekregen. Het gedeelte met de 30 overdekte zitplaatsen kan verwarmd worden, waardoor er het gehele jaar door van het terras kan worden genoten.
Vanaf het terras heeft men namelijk een fantastisch uitzicht over het prachtige Wilhelminaplein, het nieuwe Fries Museum en op vrijdag de week markt.

Naast gezelligheid en een authentieke sfeer kunnen wij u ook een fantastische maaltijd aanbieden. Tijdens de lunch kunt u proeven van ons heerlijk versgebakken brood en voor het diner heeft u de keus uit een gevarieerde kaart.
Zo kunt u bij ons terecht voor prachtige vleesspecialiteiten, zoals de befaamde tomahawk-steak. Veel van onze vleesgerechten worden in onze vernieuwde keuken gegaard op de gril van een Big-Green-Egg-barbecue voor een onmiskenbare rooksmaak. Maar ook voor de visliefhebber en de vegetariër hebben wij een overheerlijk aanbod. Bij het Wapen van Leeuwarden staat ons jong en enthousiast personeel in de keuken en de bediening voor u klaar.

Naar aanleiding van de zeer positieve reacties over onze schitterende gezellige nieuw gebouwde Wijnbar, hebben wij onze bovenbar ook een “facelift” gegeven.
Een klein stapje terug in capaciteit qua zitplaatsen ,maar een enorme sprong voorwaarts in comfort en uitstraling.
De bovenbar is donderdag t/m zaterdag geopend en is zeer geschikt voor feesten en partijen zoals verjaardagen, afscheid van collega’s of een jubileum van uw bedrijf.
Alle andere dagen op afspraak….
Wij verzorgen ook trouwrecepties of geregistreerd partnerschap.
Kortom alles is mogelijk!

Openingstijden

Extra informatie

Let op: Ma-Di-Wo kunt u vanaf 16:00 uur reserveren. Maandag vanaf 16:00 Dinsdag vanaf 16:00 Woensdag vanaf 16:00 Donderdag vanaf 11:00 Vrijdag vanaf 8:00 Zaterdag vanaf 11:00 Zondag vanaf 16:00 Wist U dat wij een arrangement met Filmhuis Slieker hebben? U kunt bij Filmhuis Slieker voor €16,50 een kaartje voor een film kopen en voor de film aanvangt bij ons een dagmenu nuttigen. Reserveren gewenst voor dit arrangement!!

Laatste nieuwsberichten

Vergelijkbare bedrijven