Banketbakkerij Salverda: Door gebak wordt je dag zeker beter

Banketbakkerij Salverda: Door gebak wordt je dag zeker beter

Taart, chocolade en koek. Wie wordt daar nu niet blij van? Heerlijk voor alle momenten en zeker nu voor Sinterklaas. Voor al dit lekkers kun je heel goed bij Banketbakkerij Salverda terecht. Wij gingen naar hun prachtige winkel in de Kleine Kerkstraat om even met Naomi over de banketbakkerij te kletsen.


Hoe was het verhuizen van de bakkerij (niet de winkel) tijdens corona?

“In de eerste golf zijn we een paar weken dichtgegaan. Het had zijn voor- en nadelen. Qua nadeel was het natuurlijk rustig in de stad wat weer een voordeel was om makkelijker het besluit te nemen de winkel dicht te doen en de productie alleen voor bezorgingen en afhalers door te laten gaan. In de periode dat de winkel dicht was, hebben we ruim de tijd gehad om de verhuizing goed te plannen en in juni zijn we langzaamaan gestart met de productie vanuit de andere bakkerij. Echter in april was de winkel open. Gelukkig kwam er toen ook al weer wat drukte in de stad en met de herstart van alle horeca was het gevoel van de corona al wel een klein beetje weg.”


Diverse mogelijkheden

“We hebben gelukkig naast een kleinschalig horecaplekje achter in ons pand nog een winkel aan de voorkant van het pand. Daardoor komen er nog genoeg mensen iets lekkers bij ons halen. Al helemaal in november en december, dit zijn letterlijk de drukste maanden voor ons. In deze maanden is het gewoon heel hard knallen en doordat we dit met z’n allen doen is het ook weer superleuk. Op het ogenblik hebben we het, mede ook door de corona, druk met grote bestellingen naast de winkelverkoop.”


“Als personeel werken we door de aanpassingen dit jaar op een heel andere manier, wat niet inhoudt dat het minder leuk is. Hoewel de horeca, waar we normaliter ons gebak aan leveren, op het moment dicht is, wordt er toch nog iedere ochtend veel bezorgd. Dat is naast de winkelverkoop in deze tijd wel een must have. Het is dus wel rustiger in de productie omdat we de horecaklanten missen. Inmiddels zijn we actiever op sociale media geworden wat zeker zijn vruchten afwerpt. Naast hier actief mee bezig te zijn, zijn we de winkel ook gezellig aan het maken voor de decembermaand. Door de maatregel van maximaal twee klanten betekent het niet dat onze winkel minder gezellig is. Ook zijn wij van mening dat iedere klant dezelfde aandacht verdient als altijd!”


Hoe kan een gebakje van Banketbakkerij Salverda jouw dag beter maken?

“Wie wordt niet gelukkig van zoetigheden? Ook chocolade, I’m just saying! Iedereen die iets bij ons koopt wordt er blij van. Of je nu zomaar iets voor jezelf haalt of wanneer je trakteren wilt, het is altijd feest. Vaak ben je al blij maar zoek je iets om je dag nog beter te maken. We doen graag dat extra stapje om je daarbij te helpen. Zeg nou zelf, de aandacht die we jou geven en die je terugproeft in onze zoetigheden dat vind je niet in de supermarkt. We kijken ernaar uit om je die aandacht ook weer te mogen geven in de huiskamersfeer ingerichte koffiehoek.”

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *