Autobedrijf Dyna: Voor al je onderhoud en APK

Autobedrijf Dyna: Voor al je onderhoud en APK

Bij autobedrijf Dyna zit je helemaal goed wanneer er iets aan je auto mankeert. Met meer dan tien jaar ervaring met alle automerken kun je bij het autobedrijf aan de Uranusweg terecht voor elke soort reparatie en apk-keuring. Daarnaast kun je er ook nog terecht voor de in- en verkoop van je auto. Eigenaar Celal en zijn team staan voor je klaar, hoe groot de klus ook is!


Voordat hij eigenaar van autobedrijf Dyna was, heeft Celal tien jaar bij een autodealer gewerkt. Daarna was het tijd voor een eigen bedrijfje, autobedrijf Dyna. Celal was echter altijd al geïnteresseerd in techniek. “Ik ben begonnen met fietsen, brommers en scooters en had altijd al oog voor techniek”, vertelt hij. “Ik wilde bijvoorbeeld altijd weten hoe een scooter werkte. Ik ging mij er steeds meer in verdiepen en na de scooters en motors kreeg ik de auto’s tegenover mij. Mijn nieuwsgierigheid werd steeds groter, dus ben ik overgestapt. Ook dat heeft zich verder ontwikkelt en nu heb ik alle certificaten en diploma’s voor autoverkoop gehaald. Voor het autovak en de diensten die wij uitvoeren bij Autobedrijf Dyna ben ik helemaal gereed: van het verwisselen van een band tot het zoeken en oplossen van een storing: we kunnen alles voor je regelen.”


“Nog geen dag verveeld”

Het leukste van dit vak is dat geen dag hetzelfde is, vertelt Celal. “Over het algemeen wordt het werk dat er dagelijks binnenkomt gepland en uitgevoerd op dezelfde dag. Daarnaast is er animo voor in- en verkoop van auto’s. Geen dag is hetzelfde. De ene dag heb je een grote reparatie waarbij je een motor moet vervangen en de andere dag is het een apk-keuring. Zo hou je het een beetje leuk voor jezelf! Als je elke dag hetzelfde doet, gaat het snel vervelen. Ik werk nu ongeveer vijftien jaar in de autobranche en heb mij nog geen dag verveeld!”


“Er kwam bij ons bijvoorbeeld een klant binnen die last had van stank in de auto. Het was echt een vieze geur en geen enkele behandeling of spray hielp. De geur kwam steeds terug en na telkens weer opnieuw zoeken, vonden we de boosdoener: een dode rat onder de motorkap! Het was heel apart en natuurlijk heel vies. Zoiets maak je ook niet elke dag mee!”


De ‘autodokter’

Naast dat je bij autobedrijf Dyna terecht kunt voor reparatie en keuringen, kun je ook je auto verkopen (of een nieuwe kopen, als je toe bent aan een nieuwe bolide). Aangezien het ons vak niet is, zijn we ook benieuwd naar welk onderdeel het leukste is. “Beiden hebben leuke, maar ook minder leuke kanten”, vertelt Celal. “Bij het verkopen is het contact met de klanten altijd heel erg leuk. Mensen zeggen altijd dat een auto zichzelf verkoopt, maar daar ben ik het niet mee eens. Het gaat ook om de presentatie naar de klanten toe. Dat is een uitdaging.”


Het onderhandelen is ook een van de leuke delen van het vak, vertelt Celal. Er zit echter wel een nadeel aan. “Soms zijn er klanten die maar blijven afdingen, terwijl we echt niet meer kunnen zakken met de prijs. Dat we écht niet lager kunnen is nooit leuk om aan klanten aan te geven. Over het repareren? Dat vind ik ook hartstikke leuk! Je kunt het een beetje vergelijken met naar de dokter of naar het ziekenhuis gaan. Je gaat erheen omdat je last hebt van iets en als je weer naar buiten gaat, zit het goed”, vertelt Celal enthousiast. Als we hem vragen of hij dan eigenlijk een soort autodokter is, moet hij lachen. “Ja, zo kun je het misschien wel bekijken”, reageert hij lachend.


Leerlingen opleiden voor het vak

Autobedrijf Dyna bestaat nu zo’n drie jaar. Over nog eens drie jaar hoopt Celal dat er veel is verandert. “We willen sowieso meegaan met de techniek, zoals de elektrische auto’s. Daarnaast wil ik gaan uitbreiden. Ik wil meer vloeroppervlakte, zodat we ook meer werk kunnen verrichten en je hier voor nog meer reparaties en keuringen terecht kunt! Ik hoop binnenkort ook leerlingen te kunnen opleiden voor het vak. Ik ben leermeester, dus kan wat ik weet doorgeven aan anderen. Dat lijkt mij fantastisch!”


Autobedrijf Dyna
Uranusweg 17, 8938 AJ Leeuwarden
058 289 4691
autobedrijfdyna.nl

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *