Albert Heijn introduceert speciaal uurtje voor ouderen

Albert Heijn introduceert speciaal uurtje voor ouderen

Ouderen vallen in de risicogroep als het gaat om het coronavirus. Bij een besmetting met het virus is er een grotere kans voor ouderen om ernstig ziek te worden dan voor kinderen en jongeren. Het contact tussen deze groepen moet daarom zoveel mogelijk vermeden worden.
Even een tijdje niet bij je opa en oma op bezoek gaan is natuurlijk prima te doen, maar in een supermarkt ontkom je er niet aan dat ouderen en jongeren elkaar tegenkomen. Daarom hebben D66 en 50Plus voorgesteld om een ouderenuurtje in te voeren. Een uur waarin alleen ouderen de supermarkt in mogen om boodschappen te doen en de rest rustig even haar beurt moet afwachten.
Twee filialen van Jumbo hebben het ouderenuurtje al ingevoerd. In Nieuwkoop (Zuid-Holland) is er anderhalf uur tussen 07.30 en 09.00 uur gereserveerd voor de ouderen en in Spakenburg (Utrecht) is er tussen 08.00 en 09.00 een speciaal uurtje voor ouderen. Andere klanten worden trouwens niet geweigerd, want soms kan het niet anders voor mensen om in de vroege ochtenduren boodschappen te doen, maar er wordt wel verzocht rekening te houden met de ouderen.
Albert Heijn volgt. Vanaf aanstaande maandag is er een speciaal ouderenuurtje tussen 07.00 en 08.00 uur. De kans is dan kleiner om het coronavirus op te lopen en de schappen liggen nog mooi vol, ook wel fijn.

Gerelateerde artikelen