24Wonen: Een woonwinkel met lef

24Wonen: Een woonwinkel met lef

Het is een druilige ochtend in de Voltastraat, op industrieterrein De Zwette. Er is meteen een gebouw, lijkend op een oude loods, dat opvalt. Achter de deuren van het pand is een man rustig bezig met het inrichten en stylen van een hokje dat iets wegheeft van een kleine woonkamer. Nieuwsgierig wat je in deze loods terugvindt? Wij wel en zijn eens een kijkje gaan nemen.


Binnen vind je niet alleen een gepassioneerde man, die je bij binnenkomst vriendelijk begroet, maar ook krijg je een flinke dosis wauw-gevoel! In de industriële loods zit namelijk 24Wonen, een woonwinkel die alles behalve standaard of glanzende meubelen aanbiedt, maar juist meubelen met karakter die een ruimte een ziel geven. Elk deel van de ruimte is ingedeeld in IKEA-achtige woonkamertjes vol meubelen en bijpassende accessoires. En die man? Dat is Geart Klooster, eigenaar van de winkel.


Van leraar tot ondernemer

Geart heeft niet altijd iets met meubelen gehad. Sterker nog: “Totaal niet. Ik ben docent geweest in exacte vakken geweest. Biologie, wiskunde, natuurkunde”, vertelt Geart. “Maar goed, ik denk dat ik nu al drie tot vier jaar geen les meer geef.” Die overstap lijkt gek, maar is heel geleidelijk gegaan, vertelt Geart. “Ik houd van mooie dingen. Niet alleen van een mooi meubelstuk, maar ook een mooie auto vind ik fantastisch. Vooral het handelen zit in mijn bloed en dat is door de jaren heen alleen maar gegroeid.”


De winkeleigenaar straalt de passie voor zijn winkel absoluut uit en als je met hem praat, voel je de mindset van een échte ondernemer. “Het is altijd een gok en je hebt een flinke dosis zelfvertrouwen nodig om een eigen winkel te beginnen, maar ik geloof in mijn concept en heb het vertrouwen dat het een succes gaat worden.”


Het concept

Als we een rondje door de winkel lopen, herkennen we gelijk bepaalde stijlen: industrieel, bohémian, landelijk, en dat aangevuld met vintage stukken. “Artikelen bij mij in de winkel zien er doorleefd uit en zijn veelal gemaakt van gerecyclede materialen. Juist deze woonartikelen hebben een ziel en zitten vol karakter.” Zo bewonderen we een vintage felgekleurde kast uit India die door decennia lang gebruik een prachtig versleten uiterlijk heeft gekregen.


“Eerst had ik een woonwinkel aan de Schrans waar alles nieuw binnenkomt, maar ik merkte dat dit, met name prijstechnisch, hier in het Noorden helemaal niet werkt. Van daaruit begon ik te denken, hoe kan het anders én succesvol? Een succes in Leeuwarden is namelijk nog niet zo gemakkelijk. Ik ben gaan kijken hoe ik mijn leveranciers kan helpen, hoe ik mijn klanten kan helpen en natuurlijk ook hoe ik mezelf kan helpen. Dit gaf als resultaat 24Wonen, een woonwinkel waar nieuwe spullen een tweede kans krijgen.”


“Eigenlijk koop ik alles waar een leverancier vanaf wil”, zo gaat Geart verder. “Dat is wat ik doe. Het gaat vaak over grote aantallen, die ik kwijt kan in de twee grote loodsen achter de winkel. Er ontstaat vervolgens een schiftingsproces: past het bij de stijl van de winkel? Dan zet ik het er neer. En past het niet? Dan komt het er ook écht niet in.” De loodsen staan vol met woonartikelen zien we als we er doorheen lopen. Het hebben van veel ruimte heeft dan ook zo zijn voordeel. “Alles wordt uit voorraad geleverd. Geen vier maanden levertijd, nee, je kunt je aankoop gelijk mee naar huis nemen.”


De vintage IKEA

Niet alleen het idee is origineel, maar ook de manier waarop de winkel is ingericht. Net als in de IKEA zijn er overal kleine sfeervolle hoekjes gecreëerd, zodat je meteen kunt zien hoe de combinatie van meubelen en accessoires in jouw eigen woonkamer eruit komt te zien. “Het idee van IKEA vind ik fantastisch. Zij laten zien hoe alles bij elkaar kan staan en dat zie je hier ook. Ik ben absoluut geen outlet waar alle meubelen naast elkaar staan en op elkaar gestapeld worden. Klanten kunnen gelijk de sfeer proeven. Dat vind ik erg belangrijk. Er is ook een andere woonwinkel in het Zuiden van het land, Loods 5, die draait als een tierelier. Ik ben een grote fan van de stoere stijl en de materialen die zij gebruiken. Bij 24Wonen worden deze twee concepten gecombineerd tot één uniek concept.”


Een woonwinkel met lef

Geart gelooft ontzettend in zijn concept, maar het zijn gedurfde stappen die hij zet. Het is niet een standaard woonwinkel zoals je die normaal gesproken tegenkomt en dat vraagt zo nu en dan om het nemen van een risico. Met succes, want in de winkel is een fantastische stoere sfeer gecreëerd met gedurfde kleuren en industriële elementen. Dan eindig je maar met één gedachte: zo wil ik wonen! 24Wonen is een woonwinkel met lef.

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *